Tanden bleken

Bent u niet tevreden over de kleur van uw tanden? Dan kunt u uw tanden laten bleken. Door uw tanden te laten bleken, verandert de kleur van uw gebit op de korte termijn. Nu heeft u geen gelige glimlach meer, maar heeft u stralend witte tanden waar u echt trots op kunt zijn.

AFSPRAAK MAKEN
070-3524955

De mogelijke oorzaken van verkleuring

De een heeft van nature stralend witte tanden, de ander heeft gelige tanden. Iedereen heeft een andere kleur gebit en dit komt omdat de kleur van uw tanden afhankelijk is van diverse factoren.

Alle tanden en kiezen bestaan uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn erfelijk bepaald. Deze hebben directe invloed op de kleur van een tand of kies. Daar komt nog bij dat de hoektanden standaard dikker tandbeen hebben. Daarom zijn de hoektanden vaak geler dan de rest van het gebit.

Bepaalde voedings- en genotsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat uw tanden en kiezen verkleuren. Denk hierbij aan koffie, thee, frisdrank, vruchtensap, rode wijn, bieten, tomatensaus, gekleurd snoep, citrusvruchten en uiteraard ook sigaretten. Gebruikt u deze middelen veel, dan kunt u ook gele tanden krijgen.

Hoe werkt tanden bleken?

Komt u naar onze praktijk voor tanden bleken, dan gaan wij als volgt te werk. Voor de bleekbehandeling begint, controleren wij uw gebit. Het is erg belangrijk om eventuele problemen met uw gebit in kaart te brengen, want door het tanden bleken kunnen deze problemen verergeren. Daarom worden eventuele problemen met uw gebit altijd eerst opgelost, om vervolgens pas de bleekbehandeling te starten.

Als u een gezond gebit heeft, maken we een afdruk van uw tanden. Ondertussen worden de gewenste resultaten van de bleekbehandeling met u gesproken. Zo weet u precies waar u aan toe bent bij het tanden bleken. Let wel: het bereikbare resultaat van tanden bleken is afhankelijk van de conditie van uw gebit, maar ook van uw eet- en leefgewoonten.

De afdruk die wij van uw gebit maken, neemt u mee naar huis. Dit zogeheten bleekgebit gebruikt u met bleekgel met een lage concentratie waterstofperoxide, die u thuis in het gebit spuit. Vervolgens plaatst u het bitje over uw tanden, om het minimaal twee uur te dragen. Zo heeft de gel voldoende tijd om goed in te werken op uw tanden.

Het resultaat van tanden bleken

Na de bleekbehandeling zijn uw tanden een paar tinten witter. Echter, in de loop der jaren zullen uw tanden weer licht verkleuren. Dit is een natuurlijk proces. Door uw tanden tweemaal daags te poetsen en met tandenstokers te reinigen, vertraagt u dit proces. Verder raden wij u aan om de inname van voedings- en genotsmiddelen die de tanden geel maken, wat te verminderen. Het is nog beter om deze voedings- en genotsmiddelen helemaal niet meer te gebruiken.

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Wij begrijpen dat u nog veel vragen heeft over tanden bleken. Daarom beantwoorden we hieronder de drie vragen die het meest gesteld worden in onze praktijk over het bleken van de tanden.

Is het zelf bleken van de tanden veilig?

Ondergaat u een bleekbehandeling in onze praktijk, dan bleekt u uw tanden in feite zelf. U krijgt het bleekgebitje namelijk mee naar huis, om zelfstandig te gebruiken. Deze behandeling is veilig. Echter, koopt u zelf middelen om uw tanden te bleken? Dan kan de behandeling onveilig zijn.

De bleekgel die wij gebruiken, heeft een hele lage concentratie waterstofperoxide. Deze concentratie voldoet aan de eisen van de Europese Unie. Er zijn ook bedrijven die bleekproducten met een te hoge concentratie waterstofperoxide verkopen. Gebruikt u deze middelen, dan kunt u uw tanden beschadigen. Wij raden u dan ook aan om het thuis bleken van de tanden altijd in overleg met en in samenwerking met een tandarts te doen.

Kan iedereen de tanden laten bleken?

Ja, iedereen van 18 jaar en ouder kan de tanden laten bleken. Ook als u een beugel heeft gehad, kunt u uw tanden laten bleken. Houd er wel rekening mee dat kronen en vullingen bij het bleken van de tanden niet mee kunnen kleuren. Daarom geeft het tanden bleken niet bij iedereen een mooi eindresultaat. Uw tandarts Den Haag kan u hier verder over informeren.

Doet het bleken van de tanden pijn?

In 99 procent van de gevallen is tanden bleken volledig pijnloos. Wel kunnen uw tanden wat gevoelig zijn na het bleken. Daarom adviseren wij onze patiënten om 24 uur na de bleekbehandeling geen koude of hete dranken te drinken.

AFSPRAAK MAKEN
070-3524955

Vragen? Wij staan voor u klaar?

Zijn uw vragen nog niet allemaal beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen een antwoord geven op al uw vragen. Wilt u direct een afspraak maken om uw tanden te laten bleken? Vul dan het afspraakformulier in op de website.