Spoed tandarts Den Haag

Bent u op zoek naar een spoed tandarts Den Haag? Dit kan voorkomen wanneer u bijvoorbeeld onhoudbare kiespijn heeft, een opgezwollen wang , een nabloeding na het trekken van een tand of kies of een afgebroken of uitgevallen tand of kies heeft na een ongeval.

Bestaande patiënten bij ons in de praktijk, patiënten met een acute pijnklacht proberen wij diezelfde dag nog te kunnen behandelen. Bij nieuwe patiënten is dit eerst een intake, na deze intake kunnen wij vervolgafspraken maken met de patiënt, waarna wij dus kunnen behandelen.

Voor spoedgevallen buiten openingsuren of geen bestaande patient verwijzen wij u graag door naar de tandarts spoedgevallendienst van Dental 365 Den Haag via telefoonnummer 070 2040010

AFSPRAAK MAKEN
070 352 49 55

Kan ik altijd terecht bij de spoed tandarts?

Problemen met uw gebit is geen pretje en kunnen heel vervelend en storend zijn. Toch kan iedereen ermee te maken krijgen. Maar niet alle klachten en problemen worden beschouwd als een spoedgeval door een tandarts. Sommige mensen denken dat zij bij een klein gaatje of bij tandvleesontsteking al direct met spoed naar de tandarts moeten. Dit is echter niet het geval. Het kan geen kwaad om met een klein gaatje of een tandvleesontsteking te wachten.

Pijnklachten zijn niet altijd urgent. Uiteraard is pijn wel vervelend. Voor pijn kunt u altijd onder openingstijden uw tandarts bellen om uw klachten te bespreken. Er wordt door een tandarts dan een inschatting gemaakt van de urgentie voor deze mogelijke behandeling.
Tandarts in Den Haag

Wanneer gaat u naar de spoed tandarts in Den Haag?

Een spoedgeval kan echter niet wachten tot de volgende dag of tot na het weekend. De meest voorkomende spoedklachten zijn:

 • Bloedingen / nabloeding na trekken van tanden of kiezen
 • Afgebroken tanden of kiezen
 • Uitgevallen tanden of kiezen door trauma
 • Opgezwollen wangen door ontsteking (abces)
 • Losse tanden of kiezen na trauma
 • Onhoudbare kiespijn

Neem dan direct contact met spoed tandarts Den Haag.

Wat te doen bij een spoedgeval

Als zich tijdens onze openingstijden een spoedgeval voordoet neemt u direct contact met spoed tandarts Den Haag op.

Probeer ondanks de pijn en klachten, rustig te blijven en niet in paniek te raken. Adem rustig in en uit als u onrustig wordt. Bij urgentie is het verstandig om indien mogelijk iemand u te laten brengen en u te ondersteunen bij de behandeling door een tandarts.

Bloedingen / nabloeding na trekken van tanden of kiezen

Bij bloeding probeert u de bloeding te stoppen door verbandgaasje of zakdoek op de wond te leggen. Leg eerst een knoop in het verbandgaasje of in de zakdoek, want hier kunt u goed op bijten.

Afgebroken tanden of kiezen door trauma

Is er een aanzienlijk deel van uw tand afgebroken of heeft u last van pijn? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een spoedtandarts voor een spoedbehandeling. Bewaar het afgebroken deel in melk. Heeft u geen melk bij de hand? Bewaar het stukje dan in uw mond (tussen de kiezen en wang of onder de tong). Als u het stuk tand goed bewaart, is de kans groter dat de tandarts het afgebroken stuk tand weer aan de rest van de tand kan vastmaken. Raak de tand niet aan bij de wortel en maak deze alleen schoon als er vuil op het afgebroken deel zit. Gebruik hiervoor uitsluitend melk. Reinigen met water of zeep beschadigt de tand. De tandarts bekijkt of hij het afgebroken stuk kan terugplaatsen. Als terugplaatsing door de tandarts niet mogelijk is, herstelt de tandarts de tand met tandkleurig materiaal (composiet).

Uitgevallen tanden of kiezen door trauma

Bij een uitgevallen tand na ongeval pakt u de uitgevallen tand aan de kroon vast. De kroon is het deel van de tand Dat boven het tandvlees zichtbaar is. Spoelt deze tand af met melk en indien geen melk bij de hand, dan kunt u de tand schoonlikken of zuigen. Raak NOOIT de wortel aan! Dat maakt de kans op een succesvolle terugplaatsing door een tandarts kleiner. Plaats vervolgens de tand terug in de kaak.

Als het niet lukt om de tand weer terug te plaatsen, kunt u de tand vochtig houden door hem tussen uw kiezen en uw wang of onder de tong te plaatsen. U kunt de tand ook in een bakje melk bewaren. Het is belangrijk dat het wortelvlies niet uitdroogt.

Daarnaast stopt u het bloeden zoals hierboven geschreven door op een gaasje of zakdoek te bijten als u de tand niet terug kunt plaatsen. Zwelling gaat u tegen met een koude kompres en met een pijnstiller zoals paracetamol dempt u de pijn.

Let op! Mocht er een melktand zijn uitgevallen door trauma, dan mag u de tand onder geen enkel beding terugplaatsen, daarmee kunt u de nieuwe blijvende tand beschadigen.

AFSPRAAK MAKEN
070 352 49 55

Spoedgeval buiten openingstijden, zondagen en feestdagen

Buiten openingstijden kunt u contact opnemen met onze spoedgevallendienst van Dental 365 Den Haag via telefoonnummer 070 2040010

Het is dan belangrijk om het volgende mee te nemen:

 • Geldig legitimatiebewijs
 • Geldige verzekeringspas
 • Document medicatiegebruik (indien van toepassing)

Houdt u er rekening mee dat u daar direct na de tandheelkundige behandeling door een tandarts dient af te rekenen. Uw factuur kunt u bij een aanvullende tandartsverzekering bij uw verzekeringsmaatschappij indienen voor eventuele tandheelkunde vergoedingen.

AFSPRAAK MAKEN
070 352 49 55

Twijfelt u of u naar de spoed tandarts moet gaan?

spoed tandarts Den HaagEr zijn genoeg mensen die een hekel hebben aan de tandarts in Den Haag en een bezoek aan de praktijk. Deze mensen bellen dan ook niet snel een tandarts wanneer zij een probleem ervaren met hun gebit. Vaak wordt een tijdje gewacht. Het probleem verdwijnt echter nooit vanzelf.

U bepaald in de eerste instantie zelf of er spraken is van urgentie. Twijfelt u of het nodig is om naar een spoed tandarts te gaan? Pak dan gewoon de telefoon en neem contact op met onze spoedtandarts om uw klachten te bespreken. De assistente overlegt met de tandarts in Den Haag of er sprake is van een spoedgeval en de urgentie.

Is er geen sprake van spoed? Dan stelt dit u natuurlijk gerust en kan de assistente een afspraak bij de tandarts inplannen. De tandarts in Den Haag onderzoekt de oorzaak van uw klachten en stelt u indien nodig een behandeling voor en geeft u advies.

Is er wel spraken van spoed dan maken onze tandartsen in overleg met u een afspraak bij ons of verwijzen wij u door naar tandartsenpraktijk Dental365.

Wat te doen bij pijnklachten

Heeft u pijnklachten die geen spoed zijn dan kunt u altijd onder openingstijden uw tandarts in Den Haag bellen om uw klachten te bespreken. Er wordt dan een inschatting door tandartsen gemaakt van de urgentie voor deze mogelijke behandeling. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk op de dag te bellen, wellicht kan een tandarts u dan de zelfde dag nog helpen. Wij reserveren tijd in onze agenda speciaal voor pijnklachten.

U kunt alvast zelf actie ondernemen om uw pijn aan tanden of kiezen te verlichten. Onze tandartsen geven u graag drie tips.

 • Neem een pijnstiller om de kies- of tandpijn te verlichten, zoals een paracetamol of een ontstekingsremmer als Ibuprofen.
 • Spoel de mond met kruidenthee of met warm, licht gezouten water.
 • Kauw op kruidnagel. Dit kruid verdooft de tandzenuw tijdelijk.

Let op: bovenstaande maatregelen helpen u slechts tijdelijk om uw kies- of tandpijn te verminderen. Bij kies- of tandpijn is het altijd verstandig om naar de tandarts te gaan. Alleen de tandarts kan uw kies- of tandpijn blijvend laten verdwijnen, door een van bovenstaande behandelingen uit te voeren.

Regelmatig problemen met uw gebit?

Heeft u regelmatig problemen met uw gebit? Aarzel dan niet om een controle afspraak in te plannen bij PHP Tandartsen in Den Haag. Het is altijd goed om 2 keer per jaar langs de tandarts te gaan voor een periodieke controle. Onze tandartsen kunnen samen met u kijken naar wat er fout gaat en wat beter kan in uw dagelijks routine met betrekking tot uw gebit.  Ligt er een probleem op de loer? Dan kan een tandarts direct ingrijpen. In dat geval bent u het probleem mogelijk wel een stap voor en hoeft u niet snel een bezoek te brengen aan de tandartspraktijk.

Voor inschrijvingen of het inplannen van een nieuwe afspraak kunt u terecht op onderstaande link

AFSPRAAK MAKEN
070 352 49 55

Praktisch advies

Wij raden u aan om:

 • Bij spoed ons direct te contacten via: 070 352 4955
 • Bij spoed buiten openingstijden, zon- en feestdagen Dental365 Den Haag te contacten via: 070 204 00 10
 • Tweemaal per jaar langs de tandarts te gaan voor een periodieke controle om problemen te verkleinen.