Mondhygiënst

Iedere keer als u praat of lacht, zijn uw tanden zichtbaar. Door uw gebit goed te verzorgen en regelmatig te laten reinigen door een professionele mondhygiënist of preventie assistent, zorgt u ervoor dat uw tanden er goed uit zien. U kunt zonder enige zorgen breeduit lachen en u profiteert van een optimale mondgezondheid.

Wilt u uw gebit goed verzorgen? Zorg dan voor een goede mondhygiëne. Uw tandarts zal u doorverwijzen naar de mondhygiënist of preventie assistent, om samen met deze expert aan een optimale mondhygiëne én mondgezondheid te werken. Doorgaans volstaat een racall van 1x per half jaar, maar in geval van een parodontitis kan een recall na 3 a 4 maanden nodig zijn.

AFSPRAAK MAKEN
070-3524955

Het belang van een goede mondhygiëne

Het is erg belangrijk goed voor uw gebit te zorgen. Dit betekent niet alleen dat u uw tanden iedere dag twee keer 2 minuten moet poetsen, maar bovendien regelmatig naar de mondhygiënist moet gaan. Als uw mondhygiëne niet optimaal is, kan dit leiden tot diverse gebitsproblemen. Denk hierbij aan gingivitis, ofwel een lichte tandvleesontsteking, maar ook aan parodontitis. Bij parodontitis is uw tandvlees vergevorderd ontstoken en dit zorgt voor diverse vervelende klachten. Gingivitis en parodontitis kunnen voor de lange termijn voor botafbraak zorgen. Met een goede mondhygiëne voorkomt u dat uw tanden en kiezen los komen te staan.

Ook kunt u bij onvoldoende mondhygiëne last krijgen van een slechte adem. Gaat u regelmatig langs bij de mondhygiënist, dan wordt uw gebit goed gereinigd. Het gevolg? U heeft geen last meer van een slechte adem en kunt altijd zonder enige zorgen en onzekerheid vrijuit spreken.

De behandeling door een mondhygiënist

Gaat u langs bij een mondhygiënist, dan wordt er een parostatus gemaakt d.m.v. een grondige pocketmeting, er wordt een behandelplan opgesteld en uw gebit wordt grondig per tand/kies gereinigd. Oppervlakkig vuil wordt weggehaald, maar ook het dieper liggende vuil tussen tanden en kiezen wordt vakkundig verwijderd.

Hierna geeft de mondhygiënist u advies over het onderhouden van uw gebit. De mondhygiënist zal u instrueren hoe u het beste kunt poetsen, maar ook hoe u producten als tandenstoker, tandfloss of ragertjes het beste kunt gebruiken. Na uw bezoek aan de mondhygiënist is uw gebit niet alleen schoon, maar heeft u bovendien de kennis en vaardigheden om uw tanden schoon te houden. Dit voor een optimale mondhygiëne.

Het verschil tussen een preventieassistent en een mondhygiënist

Steeds meer tandartspraktijken werken met een of meerdere preventieassistenten. Veel mensen denken dat een preventieassistent hetzelfde werk verricht als een mondhygiënist. Dit is deels inderdaad het geval, maar toch is de functie van een preventieassistent anders dan de functie van een mondhygiënist.

Een mondhygiënist houdt zich namelijk enkel bezig met het reinigen van uw gebit. Ook geeft de mondhygiënist u advies over het onderhouden van uw tanden, zodat u zelf uw mondhygiëne goed op peil kunt houden. Een preventie assistent kan uw gebit ook reinigen, maar mag niet zo diep reinigen als een mondhygiënist. Tevens biedt de preventie assistent verder voornamelijk ondersteuning aan de tandarts. Door bepaalde behandelingen voor te bereiden, maar ook door preventieve handelingen uit te voeren. Een preventieassistent heeft dan ook meer een algemene functie met meerdere taken, een mondhygiënist richt zich volledig op het verbeteren of in stand houden van uw mondhygiëne. De tandarts bepaald tijdens de periodieke-controle aan de hand van de DPSI-score of u het beste naar de mondhygiënist of naar de preventie assistent verwezen kan worden voor behandeling.

AFSPRAAK MAKEN
070-3524955

Uw mondgezondheid verbeteren? Maak een afspraak

Wilt u uw mondgezondheid verbeteren, door uw mondhygiëne effectief aan te pakken? Maak dan een afspraak met onze mondhygiënist of tandarts. Dit doet u door contact met ons op te nemen.

Onze mondhygiënist zal uw gebit op hoog niveau reinigen, in alle hoeken en gaten. Vervolgens geeft hij of zij u advies over het onderhouden van uw gebit, zodat u die optimale mondhygiëne zo lang mogelijk vast kunt houden. Samen met u werken we aan een optimale mondgezondheid, zodat u breeduit kunt lachen. Mondhygiëne bestaat immers uit een goede samenwerking tussen tandarts, mondhygiënist/preventie assistent en u zelf.