Wat is Airsmile?

De Airsmile is een uitneembare en doorzichtige beugel, die samengesteld wordt met op maat gemaakte aligners. Dit zijn een soort hoesjes, die uw tanden en kiezen geleidelijk aan recht zetten. De aligners kunnen iedere twee weken vervangen. Na uw behandeling hoeft u niet meer ontevreden te zijn over de stand van uw tanden, maar heeft u een recht gebit.

AFSPRAAK MAKEN
070-3524955

De voordelen van Airsmile

Kiest u ervoor de stand van uw tanden te verbeteren met een Airsmile beugel, dan profiteert u van diverse voordelen. Ten eerste krijgt u een beugel op maat. Een beugel op maat zit niet alleen lekkerder dan een beugel met een standaard maat, maar verbetert de stand van uw tanden bovendien op exact de juiste plekken. Dit maakt het erg effectief.

Een ander voordeel van de beugel, is het feit dat de aligners van de beugel uitneembaar zijn. Dit maakt eten en drinken niet alleen gemakkelijker, maar helpt u bovendien uw gebit goed schoon te houden. Mensen die een standaard beugel dragen, moeten veel moeite doen om hun tanden goed te reinigen onder deze beugel. U heeft hier geen last van. Als u uw tanden wil poetsen, flossen of op een andere manier wil reinigen, haalt u het gewoon even uit uw mond.

Daarnaast zijn de aligners erg prettig om te dragen. Een slotjesbeugel prikt in de wangen en in de lippen, maar de beugel doet dit niet. Tot slot zijn de aligners transparant en daarom bijna onzichtbaar. U weet wel dat u een beugel draagt, maar andere mensen zien dit helemaal niet. Dit betekent dat u de Airsmile beugel naadloos in uw dagelijks leven kunt inpassen, zonder dat iemand dit in de gaten heeft.

De behandeling met Airsmile

Overweegt u een doorzichtige beugel te nemen? Dan is het prettig om te weten hoe de behandeling er precies uit ziet. Wij zetten de diverse stappen van deze behandeling graag voor u op een rijtje, om u een duidelijk beeld te geven van de behandeling.

Stap 1: het eerste consult

Tijdens het eerste consult van de behandeling wordt de behandeling aan u uitgelegd. Ook kijkt de tandarts samen met u of een beugel inderdaad iets voor u is.

Stap 2: het opstellen van een behandelplan

Als u zeker weet dat u een beugel wil, wordt er een tweede afspraak gemaakt in onze praktijk. Tijdens het tweede consult wordt er een behandelplan voor u opgesteld. Er worden afdrukken en foto’s van uw tanden gemaakt en uw gebit wordt gedigitaliseerd door een afdruksysteem.

Dit digitale bestand wordt vervolgens gebruikt om de gewenste verschuivingen in uw gebit in kaart te brengen. Wat dit onderdeel van de behandeling erg nuttig maakt voor u als patiënt, is dat u met een animatie kunt zien hoe uw gebit zich in de loop der tijd zal ontwikkelen met de Airsmile. U kunt zelfs het eindresultaat van de behandeling zien in de animatie.

Stap 3: het op maat maken van aligners

Het behandelplan dat bij stap twee samengesteld is, wordt met u besproken. Als u geen vragen meer heeft over dit behandelplan en besluit het traject officieel in te gaan, start de derde stap van de behandeling. Nu worden er aligners op maat gemaakt. Om de twee weken wisselt u van aligners.

Stap 4: het dragen van de aligners

De aligners die u van ons krijgt, moet u dag en nacht dragen. Alleen als u eet of uw tanden poetst, verwijdert u de aligners uit uw mond. Tijdens de behandeling met de Airsmile beugel komt u meerdere keren op controle in onze praktijk. Wij controleren of het gewenste resultaat bereikt is en passen, indien nodig, uw behandelplan aan. Als uw behandelplan aangepast moet worden om de gewenste resultaten te bereiken, hoeft u hier niet extra voor te betalen.

Stap 5: de eindfase

Na uw behandeling krijgt u een retainer. Deze wordt na de complete behandeling geplaatst, om ervoor te zorgen dat uw tanden in de juiste stand blijven staan. Wij raden u aan de retainer in de eerste periode na de behandeling intensief te dragen. Later gebruikt u de retainer als nachtbeugel.

De kosten van de Airsmile behandeling

De kosten die u moet betalen, zijn afhankelijk van de gewenste correctie. Zo bent u bijvoorbeeld goedkoper uit als u enkel uw bovenkaak wil laten corrigeren en bent u juist duurder uit als u zowel uw boven- als onderkaak wil corrigeren met de Airsmile.

Wilt u meer weten over de kosten van deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek in onze praktijk. Wij zullen achterhalen hoe uw tanden gecorrigeerd moeten worden. Op basis van uw behandelplan kunnen wij u een kostenplaatje voorleggen.

AFSPRAAK MAKEN
070-3524955

Interesse? Maak direct een afspraak

Heeft u interesse in de behandeling? Dan verwelkomen wij u graag in onze praktijk, om u meer te vertellen over deze zeer effectieve behandeling. Maak een afspraak en u kunt eventueel al op de korte termijn met uw Airsmile behandeling starten. Om terug te keren naar de homepage, klik hier.